En rød ret | Madbloggerudfordringen | MadMedMartin.dk

En rød ret – madbloggerudfordringen

En rød ret | Madbloggerudfordringen | MadMedMartin.dkTeres major i en udfordring

Jeg deltager for første gang i madbloggerudfordringen, og det har sku været sjovt. Jeg er overrasket over, hvor meget det har fyldt i hovedet på mig, og selve retten har jeg lavet om utallige gange. Jeg præsterede endda at handle ind til det hele, og derefter lave retten markant om.

Udfordringen bestod i at lave en ret med et farvetema. Jeg fik tildelt rød, og det første jeg tænkte på, var et rødt stykke kød. Får jeg muligheden for at lave et godt stykke kød, så skal den også gribes. Retten er bygget op omkring kødet og ingredienser med rød farve eller som har “rød” i navnet .

Retten består at:

 

Rødbeder | Madbloggerudfordring | MadMedMartin.dk

Rødbederne skar jeg ud forskellige former, og forkogte dem i 5 minutter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den røde skovsyre har gule blomster, men de fik ikke plads på tallerkenen.

Rosa Peber | Madbloggerudfordringen | MadMedMartin.dk

Rosa peber klar til at blive kværnet så det færdigstegte kød kan rulles heri. En rød peberbøf på flere punkter…

Rababerkompot | Madbloggerudfordringen | MadMedMartin.dk

Rabarberkompot. Rabarber kogt ind med vand, sukker, balsamico og lidt salt.

Radisse | Madbloggerudfordringen | MadMedMartin.dk

Radisserne er medtaget af dekorative årsager. De medfører ikke rigtig noget smag, men de er meget flotte.

Teres major | Madbloggerudfordringen | MadMedMartin.dk

Teres major i afpudset form. Det er synd, at man ikke kan købe det flere steder, for det er et mørt stykke kød til en god pris. Hvis du ikke helt kender udskæringen, så klik på linket, hvor jeg har skrevet et indlæg om teres major.

Teres major på panden

 Kødet ligger og hygge sig i smør, olie og timian.

Garniture | Madbloggerudfordringen | MadMedMartin.dk

Når kødet tages af panden for at hvile, smides de forkogte rødbeder på panden sammen med skilte rødløgsbåde og en ekstra klat smør.

Pynt | Madbloggerudfordringen | MadMedMartin.dk

Rød skovsyre, purløg, radisser og rødløgsringe ligger klar til anretning.

Opbygning | Madbloggerudfordringen | MadMedMartin.dk

Så er anretningen gået i gang…

Rabarber og rosa peber

Rabarberkompotten har fået en lidt skjult rolle i retten, men den ligger under hvert stykke kød. Sødmen fra rabarberne spiller godt op mod peberet og de sure toner i saucen.

 En rød ret | Madbloggerudfordringen | MadMedMartin.dk

Og det færdige røde resultat blev så dette.

Er du interesseret i at lave mere mad med udskæringen teres major, så prøv denne opskrift med teres major og blomkålscreme eller teres major på pizza med masser af estragon.

4 tanker om “En rød ret – madbloggerudfordringen

    1. Tak for det, Line. Så mangler der bare en cupcake i guldsvøb til dessert 🙂 De så lækre ud…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.