En rigtig herrebøf!

Lige en kort historie fra mit møde med en lokal spansk slagter. At bestille noget på spansk er ikke svært så længe man kan pege og tælle til 3. Alligevel kan man blive overrasket, når det man har købt lander i hånden. Jeg var taget på det lokale markedet i Almuñecar for at købe ind til den sidste middag på den spanske sydkyst. Fruen havde bestilt grillet calamari, og jeg selv havde cirklet rundt om markedets slagter de sidste par dage… Nu var det sidste chance for at få skåret en ordenlig herrebøf bøf ud.

710 gram herrebøfJeg spurgte slagteren om han kunne engelsk, hvilket han nikkede ja til og begyndte straks at tale spansk til mig. På bedste enstavelsesmåde fik jeg sagt” beef, grill, uno persona”. Jeg fik herefter serveret en spansk tale inklusiv de mere velkendte ord “very good”, klap på kødet og to sving med kødøksen.

Hovedpersonen på billedet er selvfølgelig bøffen,
men udsigten var nu heller ikke værst.
 
Efter at have sendt 14 euro over køledisken fik jeg 710 gram herrebøf tilbage. Ja ja måske lidt mere end jeg havde regnet med, men jeg smilede, slagteren smilede og selv den gamle dame ved siden af smilede. Det var ligesom alle glædede sig til, at jeg skulle spise den bøf.

Den lille gasgrill på terrassen blev presset, men den klarede det flot. Med røg, flammer og hviletid blev resultatet en super skøn og velsmagende bøf. Slagteren havde selvfølgelig ret… very good! 
 
Ungerne ville kun spise pasta, fruen tog calamarien så 710 gram velgrillet kød røg min vej – og det forsvandt.
 
Martin


 
 
 
 
 
                                     – Find inspirerende pastaopskrifter på pasta-eksperten.dk –

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.