En dag med mad og kokkeskole

Forrige lørdag stod i madens tegn. Min gode nabo og jeg havde tilmeldt os kokkeskolen i Cityvest ved Brabrand. Vi kendte ikke noget til Kokkeskolen, men uanset hvad, så betød det tid til drengehygge, børnefri og madnørderi.

Dagen startede kl. 10 i Cityvest. Vi mødte op med godt humør og uden nogen forventninger som sådan. Kokkeskolen var gratis, så de gastronomiske forventninger blev også sat derefter.

Det var kok Henrik Christensen (bl.a. kendt fra DRs “By på skrump”), der styrede slagets gang, og det gjorde han super godt. Der var fokus på smag, detaljer, råvarernes kvalitet og gode fif til værktøjskassen.

Det var en rigtig god oplevelse som jeg uden tvivl kan anbefale. Læs mere om kokkeskolen her.

Vi havde selvfølgelig lovet fruerne, at lave en super middag til dem om aftenen. Det betød, at vi samlet se fik vi lavet 9 retter mad den dag. Jeg indrømmer, at efter kokkeskolen med 4 retter og 3,5 timer i køkkenet så var vi ikke helt så friske på, at køre hjem og stå i køkkenet igen. Det ændrede sig dog efter en lille times pause.

Hvad fik vi så lavet i løbet af dagen? Hele herligheden kan ses her i kronologisk rækkefølge:

  1. Agurkesuppe med stegte kæmperejer i chili (Kokkeskole)
  2. Stegt carpaccio med stilton, pærer, vinaigrette og brøndkarse (Kokkeskole)
  3. Risotto med asparges, blomkål, kejsersvampe og grillet lammemørbrad (Kokkeskole)
  4. Æblekage med hvid chokolade og grappa (Kokkeskole)
  5. Pasta bolognese (til ungerne)
  6. Stegt rugbrød med avokado og stenbiderrogn
  7. Røget ørredtatar med agurkesuppe
  8. Svinemørbrad med svampe og krydderost, portvinssauce, honningglaseret kartofler og en syrlig feldsalat
  9. Hjemmelavet marengs med friske jordbær og flødeskum (lavet af nabofruen… tak)

En dag med mad og godt selskab. Super skønt!

Jeg vil løbende lægge opskrifterne på siden. Hvis retten er markeret så tryk på linket.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.