En dag med mad 11. juni

Er der noget jeg elsker, så er det at bruge en hel dag på at købe ind, eksperimentere med opskrifter og ideer og servere noget godt mad til venner og familie. Sådan en dag havde jeg i lørdags, og jeg havde fået super selskab af en god kammerat. Han elsker også at lave mad og har masser af gode ideer, så vi fik faktisk lavet nogle gode retter til os og pigerne.

Pigerne passede ungerne så vi havde rigelig med tid til at købe ind, tilberede maden, smage vin og ….. hygge. Dagens overordnede tema blev skaldyr og lam. Hvordan retterne skulle laves havde vi bestemt i hovedtræk, men det var uden opskrifter, så nogle af retterne fandt vi på under indkøbsturen.

Indkøbsturen var et kapitel for sig selv. Vi var forbi en meget entusiastisk (og billig) fiskehandler, hvilket betød, at vi fik endnu en ret til menukortet. Jeg er sikker på, at hvis vi ikke havde sagt stop, så havde han solgt os hele butikken. Han skal besøges igen…

Derefter gik turen til Bazar Vest i Århus. Her skulle der købes lam og masser af grønt. Det er især svært at stoppe, når man kommer ind i grønafdelingen, for der er simpelthen så mange dejlige ting. Det var bland andet her vi fandt nogle nye ting, der skulle i retterne. Vi vidste på forhånd, at vi skulle langtidsstege noget lam, så vi købte ind til langtidsbagte tomater (samme fremgangsmåde som semi dried tomater). 4 kg. store flotte røde tomater for en 20’er. Da jeg skulle veje pose, sagde grønthandleren; “Tag 5 kilo så får du dem til 15 kr.”. Jeg endte med ca 6 kg og betalte 18 kr. Det er da godt købmandskab!

Jeg havde tænkt at lave et lille indlæg til hver ret, men det bliver i etaper. Jeg udlader dog at beskrive den ene lammeret og fondanten. Her er dog en liste af, hvad vi fik lavet.

  • Kanapeer med grillet tun, kammuslinger og salsiccia pølse (link)
  • Grillet jomfruhummer og jomfruhummer-bisque med basilikumolie (link)
  • Grillet tigerrejer med dobbelt-majo laver på basilikum og reduceret gulerodssaft
  • Tortellini med bøffel mozzarella, salsiccia, basilikum, koriander og revet citron (link)
  • Langtidsbagt krydret lam med aubergine, sødekartofler og langtidsbagte tomater
  • Langtidsbagt lam med græskar, chorizo, rosmarin, koriander og granatæble
  • Chokolade fondant med vanilleis

Hvis du tilmelder dig bloggen får du besked, når jeg udgiver en af retterne som indlæg.

Velbekomme.

4 tanker om “En dag med mad 11. juni

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.