Confit de canard (fedtet and!)

Vi er lige kommet igennem julen, og de fleste er så småt begyndt at varsle slankekur og andre velmente sundhedsprojekter. Derfor er det måske også en dum ide at lave dette indlæg, men når jeg nu både har andelår og andefedt på lager, er det så ikke dumt at lade vær?

Uanset hvad så smager det fantastisk, og er din slankekur startet så gem opskriften til februar, når du er kommet på bedre tanker.

Jeg har brugt:

  • 10 andelår
  • 8 fed hvidløg
  • 3 spsk tørre timian
  • 3 tørret laurbærblade
  • 2 spsk hele peberkorn
  • 5 tørret enebær
  • 2 spsk sukker
  • 5 spsk salt
  • Rosmarin (frisk)
  • Andefedt/rapsolie

Andelårene gnides i presset hvidløg og får lov at ligge, mens de fleste af de andre ingredienser (timian, peberkorn, laurbærblade, enebær, sukker og salt) får en tur i morteren. Herefter skal saltblandingen gnides godt ind i andelårene. Læg alle lårene en en beholder med rosmarin og lad dem ligge tildækket på køl i 24 timer.

Efter et døgn skal alle lårene skylles rene før de kommer tilbage i gryden, hvor de nu skal hygge sig i deres egen fedt. Lårene skal ligge tildækket og fedtet skal ikke bullerkoge. Jeg havde noget andefedt tilovers fra juleaften, og for at tildække lårene helt brugte jeg neutralsmagende rapsolie. Lad dem boble stille og rolig i 2-3 timer.

Hvis andelårene ikke skal spises med det samme, kan de gemmes på køl i en tillukket beholder tildækket af fedtet fra tilberedningen. De kan holde sig 5 måneder – har jeg læst et sted – men så langt tid overlever mine ikke.

Når de skal spises så smid dem i ovnen ved 200 grader til skindet er sprødt.

Slankekur eller ej så gør en salat og nogle råstegte kartofler sig godt til denne “lidt” fede and.

Velbekomme

2 tanker om “Confit de canard (fedtet and!)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.