Citronfromage | krystalliseret chokolade | madmedmartin.dk

Citronfromage med krystalliseret chokolade

Lige nu er det meget sjældent, at jeg laver mad. Det er endnu mere sjældent, at jeg får skrevet om det på bloggen, og når jeg så bliver inspireret til at lave noget, så er det en dessert!?! Det er helt galt. Når det så er sagt, så smagte desserten super godt, hvis man er til citronfromage med et tvist.

Det var egentlig fordi, at jeg så Thomas Herman lave citronfromage på foodtv.dk og tænkte, at det har jeg da aldrig prøvet at lave før. Jeg har tyvstjålet opskriften (kan de laves på så mange andre måder?), så tak for opskriften, Thomas.

Jeg har så givet den et lille tvist med en hindbær-gel og krystalliseret hvid chokolade. Det bliver den ikke dårligere af.

Du skal bruge til 4-6 personer:

CitronfromageCitronfromage | krystalliseret chokolade | madmedmartin.dk

  • 1 stang vanille
  • 100 gram rørsukker
  • 3 pasteuriserede æg
  • Finrevet skal fra ½ øko-citron
  • 4 blade husblas
  • saft fra 2 citroner
  • 2 dl piskefløde
  • et lille drys salt

Hindbær-gel

  • 2 dl frosen hindbær
  • 2 dl sukker
  • 1,5 dl vand
  • 1/4 tsk agar agar

Krystalliseret hvid chokolade

  • 75 g chokolade (hakket)
  • 75 g sukker
  • 75 g vand

Læg først husblas i blød i koldt vand.

Pisk fløde stiv, men ikke så hårdt at den kan vendes på hovedet. Den må godt have en lidt mere blød konsistens.

Citronfromage | krystalliseret chokolade | madmedmartin.dkTag citronsaften over i en gryde med det bløde og drænede husblas og varm det stille op ved svag varme, så husblassen forsvinder.

I mellemtiden pisker du æg, sukker, vanillekorn, citronskal og salt sammen, så det bliver en luftig og lys masse. Pisk citronsaften med husblas i og sørg for, at det bliver godt fordelt. Hvis du pisker luft i æggemassen og lader den stå inden du arbejder videre med den, så kan den godt falde sammen igen.

Vend nu flødeskummet rundt i æggemassen uden at slå luften ud af det hele. Hæld massen i en skål eller i glas, som jeg har gjort på billedet. Stil på køl nogle timer.

Imens kan du lave hindbær-sirup, som det egentlig er. Kog ingredienserne samme i ca 15 minutter, og hæld igennem en fin si. Så har du en dejlig hindbærsirup. Du skal bruge ca 1 dl til desserten. Kog den færdige sirup op med agar agar under omrøring. Når fromagen har sat sig og hindbærsiruppen med agar agar er kølet lidt af, så kan du hælde den over citronfromagen. Lad den stå til den er blevet til gele. Det tager ikke så lang tid. Stil på køl til den skal serveres.Citronfromage | krystalliseret chokolade | madmedmartin.dk

Så mangler du kun chokoladen, og den skal krystalliseres. Varm sukker og vand op til 133 grader. Det kan være lidt svært at styre temperaturen, men prøv med et stegetermometer. Bliver sukkervandet for varmt, bliver det til karamel, men det gør ikke noget. Chokoladen smager bare også af karamel – hvilket er ret godt. Når temperaturen er høj nok hældes chokoladen i (små stykker) og der piskes med en elpisker. Du vil se, at chokoladen krystalliserer. Afkøl på bagepapir.

Når citronfromagen skal serveres, tager du den ud af køleskabet 5-10 minutter før. Drys krystalliseret chokolade ud over – eller i en lille bunke i midten – sammen med lidt friskrevet citronskal.

Velbekomme – hilsen Thomas & Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.