Caipirinha – cachaca, lime, rørsukker og is

Nu har jeg hørt om Brasiliens mest populære drink – caipirinha – i 5 uger under hele VM uden at smage den. Ikke godt nok – selvfølgelig – så derfor øvede jeg mig til semifinalen for at være skarp til finalen. Jeg er ikke sikker på, at semifinalegæsterne var lige så tilfredse som finalegæsterne, for de første jeg lavede var voldsom stærke.

caipirinha med cachaca, rørsukker, lime og knus is

Finale-caipirinhaen blev meget bedre, men jeg gik også mere struktureret til værks – som en tysk drinksmaskine.

Her er min opskrift på caipirinha:

  • Et glas ca 2,5 dl
  • 13 gram rørsukker
  • ½ lime i 2 både
  • 2,5 cl cachaca
  • masser af knus is
Hæld sukker og limesaft i glasset og rør det godt rundt så sukkeret opløses. Tilsæt cachaca, en limebåd og masser af knus is. Der skal være ca 2 dl drink, når isen er kommet i.
Jeg synes, at ovenstående blanding giver en god balance mellem det sure, søde og alkoholen, og der var også thumps-up fra både de mandlige og kvindelige gæster.
Selvom VM er slut, så er det ikke for sent at mixe en lille brasiliansk cocktail. Caipirinha passer perfekt til alt der lugter af sol, sommer og varme.
God fornøjelse
Cachaca: Jeg har ikke set cachaca så mange steder, men jeg fandt en flaske til 150 kroner hos smag-først i Aarhus. 25 minutter senere fandt jeg den til under 100 kroner i Metro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.