Burger med pesto, hamburgerryg, bacon og blåskimmelost

Søndag var familien på fødselsdagsbesøg, og den stod blandt andet på bornholmsk honningmarineret svinekam, der blev langtidsstegt i 3 timer ved 80 grader.

Jeg tog den ud ved 67 grader, og så fik den lov at hvile ca. 20 minutter. Når kernetemperaturen er omkring 67 grader forbliver den saftig, og bliver ikke “hvid og tør” som en almindelig flæskesteg. Det sjove var, at da jeg skar svinekammen ud lignede den en flæskesteg i den ene ende og en hamburgerryg i den anden ende. Efter lidt research fandt jeg ud af, at hamburgerryg udskæres af svinekam fra den forreste del af svinets ryg. En god og informativ viden at få på sådan en lidt kedelig onsdag. Andre folk (læs: hovedparten af alle danskere) vil nok kategorisere den viden som ubrugelig, men nu ved du og jeg det.

Nå – jeg ville egentlig bare fortælle om en god burgerkombination, der blev lavet af rester fra søndagens familiebesøg. Burgeren blev bygge således fra bunden.

  • En ristet burgerbollebund smøres med hjemmelavet pesto
  • Ovenpå sprød romaine- og ruculasalat
  • 3 skiver af kold svinekam (hamburgerryggen er bedst)
  • Skiveskåret tomat, augurk, hjemmesyltet rødløg og en god blåskimmelost.
  • Drys med ristet bacontern
  • Den ristede burgerbolletop monteres med halv pesto og halv creme fraiche, der smøres rundt.

Voila og så lige lidt sprøde pommes til.

Velbekomme

NB: De fleste rester stammer fra en salat jeg lavede til familien. Den faldt i god jord, så mon ikke jeg smider den på bloggen senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.