Bloggerarrangement på Food Festival 2013

Med en invitation til et bloggerarrangement gik jeg ind på et mere eller mindre tomt Food Festival. Klokken var omkring 18.30 lørdag, så det meste var ved at lukke ned. Jeg var inviteret af Food festival og Electrolux til en omgang bloggerhygge omkring lidt god mad og inspiration fra Electrolux kokkene Rasmus Kibsgaard og Lars Askanius.

Indgangen til et madmekka

De to electrolux kokke lavede en super dejlig menu til os – selvfølgelig med udgangspunkt i deres combi-damp-ovne. Jeg havde faktisk set de to electrolux kokke i sving før, og det var til et lær-at-lav-mad-med-din-nye-dampovn-kursus, som jeg havde forvildet mig ind på. Jeg har ingen dampovn og resten af deltagerne var godt igang med at nyde deres otium, og havde fået vekslet deres ældrecheck om til en dampovn. “For mange (gråhåret) kokke fordærver maden” kom til sin ret, men det var ikke Rasmus og Lars´ skyld. Derfor glædede jeg mig også ekstra meget til at se, hvad de kunne uden andres indblanding.

Bygotto med kammuslinger

De startede godt ud med at lave aftnes højdepunkt. Bygotto med lakrids, hindbær, kantareller og sous vide tilberedte kammuslinger. Jeg vil gerne have lov at sige, at det var røv godt! Er der en ret jeg skal have afprøvet så er det denne, men det må jeg lige vende tilbage til i et andet indlæg.

Aftnen gik slag i slag med at Rasmus og Lars viste, hvordan man lavede de forskellige retter, fortalte små tricks og ikke mindst, hvordan man kunne bruge combi-damp-ovnene på forskellige måder. Ind i mellem fik vi lov at dykke ned i retterne med tilhørende dansk produceret vin og øl og hyggesnak over bordene.

Det var et super godt arrangement, så tak for invitationen. Og ud over den gode maden, tips og tricks, fik jeg lov at møde – og ikke mindst at sætte ansigt på – andre bloggere. Det var sjovt at høre lidt andre historier og indgangsvinkler til madblogging.

Jeg fik taget en række billeder, men det var med mobilen og lyset var  ikke super godt, men du får dem alligevel at se.

Et hurtigt sceneskifte og der var klar til madlavning og spisning
Anna Lund – Festivalchef – kiggede forbi og bød velkommen.
Rasmus og Lars fik sat godt gang i gryderne og imens kunne vi stå på den anden side med savl i mundvigene.
Første ret på vej – bygotto med kammuslinger
Der blev holdt godt øje…

Tomat-eksplosion med urter, mozzarella og bønnefalafel.
Desserten bliver gjort klar

Æbler i vanilje/rom-karamel med en lækker kage til (kan ikke huske navnet, men den smagte godt)

Her er en af de danske vine vi fik lov at smage. Fin vin. Jeg ved ikke om det er underspillet jysk humor at skrive “regional vin fra Jylland” og markere Jylland som om det var en helt vinområde, men sjovt, det er det sku. (Jeg er efterfølgende blevet klogere på vinregionerne i DK, så se Vinkreutzers kommentar nederst).

Bloggerhygge i teltet

Vi ses næste år til Food Festival.
Martin

4 tanker om “Bloggerarrangement på Food Festival 2013

 1. Hej Martin

  Ser ud til at det var god mad. En lille kommentar til den danske vin.
  Danmark er som vinland under EU lovgivning delt op i 3 områder, hvoraf regional Jylland er det ene. Så intet underspillet, blot almindelig EU lovgivning af værste skuffe….

  Ellers en glimrende vingård, der laver noget af det mest ambitiøse danske vin.

  Hyg dig
  Frederik VinKreutzer.dk

  1. HAHA – Ja så giver det jo god mening. Tak for informationen. Synes nu at det var ret sjovt lavet, men det fortæller nok også noget om EU lovgivningen.

 2. Hej Martin,
  Ja, det var et super arrangement og hyggeligt at møde andre bloggere – jeg følte mig lidt som Methusalem i flokken – men ældrechecken har jeg ikke fået endnu, så dampovnen må også vente.

  vh/Karen

  1. Hej Karen. Heldigvis går damp og ældrechecken ikke altid sammen som i mit tilfælde 🙂 De gæve drenge fra Electrolux kunne godt et par tricks, der er værd at tage med videre.

   God aften

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.