Jeg kan godt lide at lave nogle af de gamle, danske klassiske opskrifter. Ofte er det dem, der inkluderer en omgang brun sovs, og det er nok fordi, at vi får det så sjældent. Som altid er det sovsen, der får de klassiske opskrifter helt i mål, og det gælder også for en ret som benløse fugle. Jeg har smidt lidt forårsløg og snackpeber ind i retten, hvilket nok havde givet mig en velfortjent lussing, da Hüttemeier var ung.
Til 4 personer skal der bruges:
- 800 gram oksekød, inderlår i tynde skiver
- 6-8 forårsløg
- 1 stor gulerod
- 1 snackpeber
- 250 gram bacon i skiver
- 1 løg
- 1 spsk smør
- 1 sjat olie
- 3,5 dl oksefond
- 2 dl fløde
- Ribsgele
- Maizena
- salt/peber
- Kødnåle
![]() |
Lidt utraditionelt men godt. |
I de gamle opskrifter rullede man et stykke spæk ind i kødet, for at det ikke skulle blive alt for tørt. Jeg smider nogle grøntsager ind i midten i stedet og så bacon/spæk uden på.
For at lave saucen hældes oksefonden igennem en si, og reduceres med 1/3 del. Bland maizena og fløde sammen og kog det op sammen med oksefonden, så det får en lidt tykkere konsistens. Smag til med ribsgele, salt og peber.
Server de benløse fugle med en god kartoffelmos og så rigelig med sovs!
Velbekomme
Mh, perfekt til min nye grill 🙂