Basilikumsmajo og gulerodsmajo

Her kommer en opskrift på et sikkert majo-hit og en majo, der er spændende og flot, men kræver lidt forbedring.

Det sikre hit først.

Basilikumsmayo:

Start med at blend en masse basilikumblade sammen med noget olie. Det skal blendes i lang tid (2-3 minutter) så det bliver helt fint. Blanding kan godt stå et par dage for at samle smag.

Når mayo’en skal laves så brug basilikumolien og pisk den sammen med æggeblommerne. Se fremgangsmåde her (link). Find selv ud af om du vil have bundfaldet fra basilikumbladene med i mayo’en. Jeg undlod det denne gang.

Smag til med salt, peber og citron. Citronen gør mayo’en lettere og knap så fedladen i smagen.

En mayo der virkelig smager godt til skaldyr.


Gulerodsmayo:

Jeg vil starte med at sige, at her har jeg eksperimenteret mig frem. Jeg tænkte, at det kunne smage godt så hvor ikke prøve.

Jeg pressede juicen ud af 5 gulerødder i fruens juicepresser. Juicen reducerede jeg sammen med lidt chili for at intensivere smagen og give det bid. Jeg piskede æggeblommer og solsikkeolie sammen (link) og tilsatte, salt, peber, lidt citron og den reducerede juice. Mayo’en blev flot i farven, men jeg synes, at smagen blev lidt flad. Måske skulle jeg have reduceret juicen fra 2 kg gulerødder… !?! Hvis der er nogen, der har en ide til, hvordan man kan fremhæve gulerodssmagen så sig til.

Velbekomme.

2 tanker om “Basilikumsmajo og gulerodsmajo

  1. Jeg tænker en chili majo ville være super lækker:) Har prøvet chili remoulade, og den smagte skønt til grill maden:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.