Basilikum i drivhus

Det er ret let at blive selvforsynende med basilikum og få en lille potte basilikum til at vare en hel sommer. Det kræver kun lidt tid med at plante stilkene ud, og derefter en masse vand så planterne ikke tørrer ud. Jeg skrev et lignende indlæg sidste år, som du kan læse her. Hvorfor så skrive om det igen? Fordi det er alt arbejdet værd, og det er på tide at komme i gang.

Jeg vil forklare det ud fra 3 billeder denne gang.

Billede 1:

Køb en potte basilikum. Jeg købte en helt almindelig potte til 10 kr. i Fakta. Jeg kigger altid efter om bladene er friske og grønne, og om jorden i potten er fugtig. Så burde basilikumen være i orden.Billede 2:

Her starter der så lidt pillearbejde for alle stilkene skal nemlig skilles fra hinanden. Det skal de fordi at basilikum er en meget vandkrævende plante, og hvis stilkene står for tæt (som i potten), så skal de kæmpe alt for meget for at få nok vand og næring. Det kan være lidt svært at skille rødderne ad, så gør det forsigtigt.


Billede 3:Jeg har i år forsøgt mig med at plante basilikumen i en kapilærkasse for så er jeg mere sikker på, at planterne får vand nok. Sidste år plantede jeg basilikum i en store krukker , hvilket du kan se via linket. Desværre glemte jeg at vande ekstra i en meget varm uge, og det kostede næsten alle planterne. Det problem løber jeg forhåbentlig ikke ind i igen med kapilærkassen. Stilkene står ca med en håndsbrede mellem sig, og de fylder en halv jordpose. Billede 3 er taget 3 uger efter, at jeg plantede dem. Stilkene er fået godt fat i jorden og vokser pænt. Som man kan se på billede 3 har flere af planterne visne blade, og det skyldes at dagene efter at jeg plantede dem ud kom nattefrosten tilbage. Det var ikke godt til dem, og jeg troede egentlig, at jeg skulle starte forfra, men den mere forårsagtige varme de sidste par uger har givet basilikumen nyt liv.

Hvad skal du så bruge alt den basilikum til?

Her er et par gode bud

Hjemmelavet pesto med basilikum og persille
Pasta med rejer og pesto
Kulmule, seranoskinke og hjemmelavet basilikumpesto

God arbejdslyst og velbekomme

3 tanker om “Basilikum i drivhus

  1. Rigtig god ide – det gør jeg også altid. Basilikum er så længe om at spire, hvis man sår den, og en færdig supermarkedspotte koster ikke meget mere end en pose frø.
    Dejligt at have et drivhus, ikke?
    vh/Karen

    1. Hej Karen. Drivhus er skøn… Også selvom det er et lille et som mit. Uanset hvad så skal der altid være plads til basilikum 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.