En frisk forret, der også kan bruges med kammuslinger. Opskrift og tekst af Henrik Christensen fra Kokkeskolen i Cityvest.
(4 personer)
4 store agurker
½ liter økologisk fed creme fraiche
Saften af 2 citroner
Masser af dild
Det hele blendes og smages til.
8 kæmperejer
Chili
Lidt sød chilisovs
En anelse østerssauce
En anelse fiskesovs
Rejerne renses og steges under god varme i olie. Rejerne smages til med chili, østerssauce, og fiskesovs.
Vi anrettede på en flad tallerken, men der er rigelig suppe til at anrette i en dyb tallerken. Anret rejer eller muslinger i midten og hæld derefter suppe omkring. Pynt med dild eller andet grønt.
Min mening:
Jeg synes, der er for meget citron i ovenstående opskrift. Den overdøver smagen af dild, som jeg gerne vil fremhæve noget mere. Jeg vil nok nøjes med 1 citron.
Alternativt til tigerrejer og kammuslinger er ørredtatar. Den har en fedme, der spiller godt op mod den frisk agurkesuppe. Se mit bud her (kommer snart).
Velbekomme
2 tanker om “Agurkesuppe med stegt kæmpereje i chili”