Udskriv

Saftig flæskesteg og sprøde flæskesvær

Ingredienser

  • Flæskesteg
  • Sous vide maskine
  • salt, peber og laurbærblade

Sådan gør du

  1. Skær sværene af flæskestegen. Trim kødet for fedt og sener. Trim sværene for fedt, hvis der er for meget.

    flæskesteg gjort klar
  2. Start med kødet. Krydder det med salt og peber og kom nogle laurbærblade ved. Smid kødet i vakuumpose og sug luften ud. Så skal kødet i vandbad, og det skal du gøre i god tid, for det skal have ca 6,5 timer ved 59-60 grader. 

    kamsteg sous vide til jul
  3. En flæskesteg dur ikke uanset hvor saftig og lækker den end er. Derfor skal du selvfølgelig også lave sprøde flæskesvær. Det tager ikke så lang tid, og du har rigelig med tid, mens kødet hygger sig i vandbadet. Opskriften på super sprøde flæskesvær finder du via linket.

    Hjemmelavede sprøde flæskesvær
  4. Beregn at kødet skal op af badet ca 30 minutter før servering. Pak det ud af posen og dup det tørt. Saften i posen bruger du i saucen. Giv kødet stegeskorpe på en varm pande i noget smør. Lad kødet hvile 10-15 minutter under sølvpapir, mens du gør resten af middagen klar. 

  5. Skær flæskestegen i skiver og server den med sprøde flæskesvær og hvad du ellers synes passer til.

    flæskesteg sous vide til jul