Shakshuka | madmedmartin.dk

Shakshuka

Jeg blev tilfældigt mindet om, at shakshuka er verdens bedste spise (især som morgenmad), så tænkte, at det måtte jeg da prøve. Indrømmer – havde ikke den helt store viden, men så er det da godt, at google er sød til at hjælpe. Det er en mellemøstlig ret baseret på tomat, æg og chili peber. Se allerede her falder jeg lidt af på den. For det første havde jeg ingen chili, for det andet skal jeg arbejde lidt på stærkt mad. Alt i alt – min version har ikke chili men til gengæld masser af varme fra cayennepeber. Er du til chili, så smid én i.Shakshuka | madmedmartin.dk

Du skal bruge til 2:

  • 1 løg
  • 1 grøn peber
  • 2-3 fed hvidløg
  • 5 san marino tomater
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk cayennepeber
  • ½ tsk sød røget paprika
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 dåse tomatpure 140 gram
  • 1 dl god hønsefond (gerne hjemmelavet som her)
  • 4 æg
  • olivenolie
  • bredbladet persille

Hak løg og grøn peber fint og lad det blive mørt ved svag varme i panden. Jeg bruger en pande, der er 19 cm i diameter i bunden. Løgene skal blive søde uden at tage farve. Skær tomaterne i mindre stykker og hak hvidløget.Shakshuka | pande | madmedmartin.dk

Når løgene og de grønne peberfrugter er søde og møre, tilsætter du tomatpure, tomater og hvidløg og lader det stege lidt med. Derefter på med dåsetomat og hønsefond.

Shakshuka | madmedmartin.dk

Tilsæt krydderierne. Nu gælder det sådan set bare om, at få reduceret væsken. Lad tomatsaucen stå og boble ved mellem varme. Konsistensen af saucen skal være ret fast. det skal være sådan, at du kan tage en ske og lave et hul i saucen uden at den flyder sammen igen. Smag til med salt og peber.

Shakshuka | pande | madmedmartin.dk

Når jeg endelig får tid til at madblogge lidt, så er det oftest om aftenen sammen med computeren, lidt godt musik og en kold øl.

Shakshuka | æg | madmedmartin.dk

 

Nå – tilbage til shakshukaen. Lav 4 huller rundt omkring i tomatsaucen. Ikke for små – de skal kunne indeholde ægget. Slå forsigtigt et æg ud i hver hul, og stil panden ind i en forvarmet ovn ved 175 grader.

Shakshuka | pande | madmedmartin.dk

Det tager ca 10 minutter i ovnen. Drys lidt godt salt på æggene og en masse hakket persille over det hele. Server med det samme for ellers tilberedes ægget mere på eftervarmen, og så bliver det ikke flydende.

Shakshuka | madmedmartin.dk

En færdig omgang shakshuka med løbende æg og hakket persille.

Velbekomme.

Følg madmedmartin her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *