Paprikagryde | Black fungus | MadMedMartin.dk

Paprikagryde med black fungus og pulled pork

Denne ret er kan vist godt kaldes en afart af den gamle klassiker “Sorte gryde”, der hovedsaglig består af oksestrimler, champignon, paprika og fløde. En tung ret men smagen er fantastisk.

Vi er midt i maj så jeg synes ikke at retten skal være alt for tung. Det passe ikke rigtig til årstiden. Jeg har en rest af pulled pork som selvfølgelig skal bruges og så eksperimenterer jeg med den svamp, der hedder Black Fungus. Den skal jeg nok fortælle lidt om senere men først opskriften.

Du skal bruge (til 3 voksne)

  • 1 løg
  • 1 spiseske paprika
  • en dåse flået tomater
  • 2,5 dl fond (jeg bruge grøntsagsfond på flaske)
  • 10-15 tørrede black fungus
  • Pulled pork rester (se opskrift her)
  • fine ærter (gerne frost)
  • 2 dl Milda madlavningsfløde
  • 2 fingerspidser sukker
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • salt og peber
  • Ris

Start med at hælde svampene i en stor skål og overhæld det med kogende vand. De skal står mindst 30 minutter. Svampene vokser en del.

Finsnit løget og lad det simre i olivenolie til løgene er klare. Tilsæt paprikaen så den også får en tur i olien. Herefter skal dåsetomaten, fonden, sukker og eddike i. Nu skal det have at simre under låg i 20 minutter. Vi skal have sødmen frem i tomaterne. Efter 20 minutter maser jeg tomaterne og tilsætter madlavningsfløden.

Tag svampene op af vandet op dryp dem af. De skal lige en tur under kniven får de skal i gryden. Jeg skærer knoppen, hvor stilken har siddet, fra. Den er hård så væk med den. Ellers skærer jeg svampene i mindre stykker og smider dem i gryden sammen med kødet, som jeg også har skåret/revet i mindre stykker.

Varm det hele igennem. Når der er 5 minutter til at det skal spises så hæld ærterne i. De skal være friske og sprøde og ikke gennemkogte.

Server gryden med ris, som du har lavet i mellemtiden.

Gryden virker ikke tung at spise. Det skyldes blandt andet at madlavningsfløden kun er 4 %, men også at både ærterne og svampene er sprøde og knasende.

Det sjove ved black fungus er konsistensen. De knaser, når man spiser dem og det gør de (næsten) lige meget hvor længe de bliver kogt. De bliver også kaldt træører pga. deres udseende og så sælges de tørret. Jeg har købt en hel pose ved en asiatisk købmand i Århus. Kun 11 kr.

Bare kom i gang. Har du ikke rester af pulled pork så kan du evt. bruge kylling.

Velbekomme.

Følg madmedmartin her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *