Lammegryde | MadMedMartin.dk

Min yndlings lammegryde

Det er nok den gryderet, jeg laver oftest, når der er tid til, at den kan koge godt ind og blive kraftig i smagen. Lammekødet giver en fantastisk smag, og så giver de mange store stykker grøntsag retten et rustikt look. En rigtig vinterret! Den kan egentlig spises til alt… ris, pasta, kartoffelmos, polenta eller bare noget godt brød.

Lammegryde | Opskrift med lam | MadMedMartinOpskriften på lammegryden er baseret på, at den er til 2 x aftensmad til 2 voksne og 2 børn (Det er altid rart at have en back-up ret i fryseren, hvis der skal tænkes hurtigt i ulvetimen).

  • 800 gram hakket lammekød
  • 500 gram champignon
  • 3-4 røde snack peber
  • 3-4 store løg både alm. og røde
  • 3-4 store gulerødder
  • 3 spsk paprika med top
  • 2 dåser hakket tomat
  • ½ liter god okse fond
  • 1 dl fløde
  • salt og peber
Fyr godt op for varmen i en stor sautepande. Smid lammekødet på den varme, og lad vær med at rør rundt. Ofte sker der det, at panden afkøles, hvis der røres for meget rundt med det samme. Det medfører at kødet ikke steges, men koges i stedet, og det ønsker vi ikke. Stegeskope på kødet giver masser af smag, og stegeskorpe kommer ikke ved kogning.
Masser af grøntsager | Lammegryde | MadMedMartin
Masser af grøntsager
Det kød jeg bruger har 10-12 % fedt, så jeg kommer ikke noget fedtstof i panden. Når kødet er stegt godt, har det frigivet så meget fedtstof til panden, at grøntsagerne sagtens kan steges heri.
Imens kødet steger, klargøres grøntsagerne. Løgene skæres i kvarte og resten skæres i rustikke stykker – i mit køkken er definitionen på rustik lig med en halv tommelfinger 🙂
Kom alle grøntsagerne om i sautepanden. Skru eventuelt op på max varme, for grøntsagerne kommer med en masse væske, der ikke skal stoppe stegeprocessen. Rør godt rundt til grøntsagerne bliver halv møre og evt. får lidt farve.
Vend paprikaen rundt med kød og grøntsager og tilsæt til sidst dåsetomater og fond. Kog op og lad det simre i 45 minutter under låg. Herefter tager du låget af og koger meget af væsken væk – den ½ liter fond skal næsten være væk igen. Det tager ca 30 minutter ved middelvarme. Smag til med salt og peber.
Lammegryden kan sagtens spises nu, men jeg plejer at vende en ½ til 1 dl fløde i. Det runder lige retten af.
Velbekomme
Følg madmedmartin her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *