Marokkansk kylling tagine

Marokkansk kylling tagine

Marokkansk kylling tagine er en bombe af smag og dufte, og det skyldes hovedsaglig krydderiblandingen ras el hanout. Kører du den autentiske marokkanske stil, så skal den laves i en tagine, som er et rundt lerfad med et låg som en tipi uden hul i toppen. Er din tagine-forhandler løbet tør, så brug en cocotte, stegeso, römertopf eller sautepande med tætsluttende låg, der kan komme i ovnen.

Til 4 personer skal du bruge:

  • 1 stor kyllingMarokkansk kylling tagine
  • ½ portion ras el hanout (krydderiblanding)
  • 100 gram dadeltomater
  • 150 gram tørret frugt (abrikos, figner og dadler)
  • 4 store løg
  • 4 hvidløg
  • 1 øko citron
  • 50 gram oliven
  • 1 dusk persille
  • ½ liter hønsefond
  • sesamfrø

Kyllingen skal tørmarinere i krydderiblandingen, så det er en god ide at starte 12 til 24 timer før retten skal serveres. Kyllingen skæres i 10 stykker: 2 vinger, 2 underlåg, 2 overlåg og 4 stykker bryst med ben. Ras el hanout gnides godt ind i kødet, og sættes på køl en en lufttæt beholder eller pose. Jo længere tid, jo mere trænger krydderierne ind i kødet.

Ras el hanout kan købes mange steder, men du kan også lave det selv. Det er ret let og de enkelte krydderier er lette at skaffe. Jeg har laves min version af ras el hanout, og det er den du skal bruge en ½ portion af. Tryk på linket.

Kylling tagine klar til ovnenCa 2 timer før servering steger du kyllingen af i lidt olie på en pande og sætter den derefter til side.

I samme pande med lidt ekstra olie steger du tyndsnittede løg af ved middel varme, så de bliver klare og søde – lidt lige som blødeløg, bare uden alt smørret. Tilsæt de finsnittede hvidløg halvvejs.

De tørrede frugter halveres, citronen skæres i skiver, tomaterne og persillen skylles (gem lidt af persillen og et par skiver citron til pynt). Smid kylling, løg, fond, oliven og alle de andre ingredienser i taginen eller den beholder du nu bruger, og sæt den i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca en time.

Rist i ventetiden sesamfrø af på en tør pande.

Anret kyllingen i et fad og hæld noget af den overskydende fond i en skål. Det smager super godt. Pynt med hakket persille og sesamfrø. Server med cous cous, nanbrød eller almindelig ris.

Velbekomme

Følg madmedmartin her

4 thoughts on “Marokkansk kylling tagine

  1. Faldt lige over denne. Det lyder simpelthen så lækkert og lige noget for mig, så den skal testes næste gang, vi skal have kylling – og krydderiblandingen fikser jeg selv med inspiration i din. Tak 🙂

  2. Kære Martin, jeg har idag lavet denne fantastiske ret i min stegeso. Wauw det smagte det så dejligt! Jeg havde dog dobbelt op på krydderierne. Tak for en skøn opskrift!! ?

    1. Hej Heidi. Tak for kommentaren. Dobbelt op på krydderierne er et godt bud… så er der virkelig knald på smagsoplevelsen 🙂 Håber du kigger forbi bloggen igen. God søndag til dig. Hilsen Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *