Lammeragu

    En ragu kræver lidt simretid, men til gengæld er smagen værd at vente på… 

    • 400 g hakket lammekød
    • 1 løg
    • 2 hvidløg
    • 2 mellem gulerødder
    • en selleristang
    • 1 snackpeber/rødpeber
    • Frisk romarin
    • Revet citronskal (usprøjtet)
    • 1 dåse flået tomat
    • 3/4 dl balsamico
    • persille

    Løg, hvidløg, selleri, snackpeber og gulerødder hakkes fint eller blendes, som jeg har gjort. Hæld lidt olie i en gryde eller sautepande og svits grøntsagerne.

    Når grøntsagerne er ved at være færdige, tilføres kødet så det kan få noget stgeskorpe. Mens sautepanden er varm hældes balsamicoen på så den koger ind og efterlader en sød og fyldig smag.

    Nu mangler der kun rosmarin, citronskal, en dåse flået tomater og lidt vand (ca. en halv tomatdåse med vand), og så skal det stå og simre uden låg. Ideen er, at væsken næsten skal koge væk, og smagen skal samle sig i kødet og grøntsagerne. Hvis det går for hurtigt så tilfør lidt mere vand. Jeg lod raguen simre i 1,5 time.

     Smag til med lidt salt og peber undervej.

    Drys hakket persille ud over raguen ved servering. Er man glad for den syrlige og friske smag fra citronen så riv lidt ekstra citronskal ud over. Jeg serverede raguen med penne.

    Velbekomme.

    Følg madmedmartin her

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *