lammefilet | madmedmartin.dk

Lammefilet med rosmarinsauce og grønt

Hvad skal man lave onsdag aften kl 21.20? Hvad med en lammefilet som jeg tilfældigvis var faldet over, da jeg tidligere var ude at købe mælk? Jo – hvorfor ikke. Og med lidt forskelligt i køleskabet og fryseren, så går det nok.

Inden du starter, så får du altså ikke en traditionel opskrift med masser af mål (kun på saucen), men forhåbentlig kan den give dig lidt inspiration, hvis du har købt en lækker lammefilet. Jeg lavede kun til mig selv, da der mærkeligt nok ikke er andre i familien, der gider at spise lammefilet kl 22. Det forstår jeg ikke!

Jeg har brugt:

  • LammefiletRosmarin sauce | lammefilet | madmedmartin.dk
  • skalotteløg
  • snackgulerødder
  • aspargeshoveder
  • friske ærter
  • Ærteskud og ærteblomster
  • pistacienødder
  • krydderurtestøv
  • smør
  • Rosmarinsauce
    • 1 skalotteløg
    • 2-3 fed hvidløg
    • 2 dl rødvin
    • 3 dl mørk hønsefond
    • en klat smør
    • salt/peber

 

Skarlotteløg | Rosmarin sauce | madmedmartin.dk

Hak skalotteløg og hvidløg fint og lad dem blive møre i olivenolie uden at de tager farve. Du behøver ikke hakke det så “pænt”. Løgene bliver alligevel sies fra til sidst.

Rosmarin sauce | Rosmarin | madmedmartin.dk

Når løgene er møre, kommer du rosmarinkvistene ned i gryden sammen med rødvinen.Rosmarin sauce | Rosmarin | madmedmartin.dk

Imens rødvinen koger ind, så næsten alt væsken er væk, så kan du da lige skænke dig selv et glas. Når rødvinen er reduceret, hælder du hønsefonden ved. Den skal også reducere til du ca har 1 dl sauce tilbage. Det er ikke meget, men til gengæld er den ret kraftig og velsmagende. Si saucen når du ca har 2 1,5 dl tilbage.

Brændteløg | skarlotteløg | madmedmartin.dk

På en tør og varm pande smider du skiver af skalotteløg på. Du behøver ikke fjerne skallen. Når du skiller løgene ad i ringe, så er de brændte i kanten og gyldne resten af vejen. Flotte og velsmagende. Du kan se dem på billederne længere nede.

Friske ærter | lammefilet | madmedmartin.dk

Friske æreter fra haven, hakket pistacienødder og et glas vin

lammefilet | ærteblomst | madmedmartin.dk

Ærteblomsten – den kan sagtens spises – og ærteskudene smager super godt.

lammefilet | tilbehør | madmedmartin.dk

Tilbehøret er gjort klar. Snackgulerødderne har jeg forkogt i lidt vand, til de er møre men faste, og derefter halveret. Aspargeshovederne er skoldet med kogende vand og halveret.

lammefilet | krydring | madmedmartin.dk

Salt og peber på lammefileten før stegning.

lammefilet | stegning | madmedmartin.dk

Lammet steger jeg af i olie ved hård varme, så den får stegeskorpe. Derefter skruer jeg ned for varmen og smider en god klat smør på panden.

smør | lammefilet | madmedmartin.dk

Lad kødet stege videre til det er rosa. Sæt panden på skrå og pøs smør ud over kødet løbende.

ærter | gulerødder | madmedmartin.dk

Når kødet er færdig, taget af panden og hviler, så varmer du hurtigt grøntsagerne i lidt smør. Tag gulerødderne op og vend den buede side i krydderurtestøvet. Hvordan du laver krydderurtestøv, kan du se i linket. Det sidste du skal gøre er, at hakke pistacienødder og piske en kold klat smør ud i rosmarinsaucen.

 lammefilet | madmedmartin.dk

Anret alle elementerne på en tallerken. Jeg har her brugt en dyb tallerken og bygget retten op omkring 2 skiver lammefilet.

lammefilet | madmedmartin.dk

Lammefilet med grønt fra en anden side. Du tænker måske: Den ret er sku ikke noget en sømand bliver mæt af! Du har nok ret, men det smager stadig godt.

lammefilet | rosmarinsauce | madmedmartin.dk

Og husk lige rosmarinsaucen til sidst.

Velbekomme!

Følg madmedmartin her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *