Lammeculotte og risotto med østershatte og krydderurter

Lammeculotte med risotto, østershatte og krydderurter

Så er det påske og traditionen tro, skal der lam på bordet – altså ud over sild og snaps i min familie. Hvis du ikke lige gider at lave en hel lammekølle, så er lammeculotte super smagfuld, men også hurtig og let at lave.

Til 2 personer skal du bruge:Lammeculotte og risotto med østershatte og krydderurter

  • 2 culotter a 150-200 gram pr styk
  • 1,5 dl risottoris
  • 7 dl god hønsefond
  • 2 dl noilly prat
  • 150 gram østershatte
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 75-100 gram revet parmesan
  • 10-15 rosmarinnåle
  • 4-5 grene frisk timian
  • ½ dusk persille

Risottoen er helt klassisk. Løget og hvidløg hakkes fint og steges klare på en pande (eller gryde) i en god sjat olivenolie ved middel varme. Kom risene ned sammen med løgene og lade dem stege med. De skal også blive lidt klare i det.

Hæld noilly prat ved og lad det stille simre ind så risene kan nå at absorbere væsken. Imens har du varmet fonden op i en gryde ved siden af. Når noilly prat’en er ved at være væk, hælder du fond ved, og det gør du hver gang at risottoen mangler væske. Husk at rør rundt. Risotto kræver lidt opmærksomhed.

Imens kan du rengøre østershattene og rive dem i strimler (fra top til bund). Rosmarinnålene halveres og timianbladene pilles af stilkene. Persillen skylles og hakkes fint.

Skær riller i fedtsiden på culotten og steg den hårdt af på en pande, så der kommer en god stegeskorpe på fedtsiden. Læg culotterne i et ovenfast fad med et stegetermometer, og færdiggør dem i ovnen (forvarmet til 170 grader) til kernetemperaturen er 58-59 grader (let rosa). Lad dem hvile, mens du laver resten af risottoen.

Når du er ca 2/3 igennem fonden kommer du østershatte, rosmarin, timian og persille ned i risottoen (gem lidt af persillen til pynt) sammen med en god sjat fond. Lad væsken reducere igen.

Så skal 2/3 af osten i og hvis risottoen bliver for tyk efter dette, så tilsæt lidt fond. Hvis du vil teste tykkelsen af risottoen, så lav en rende med en ske i risottoen. Samler den sig ikke igen, så er den for tyk. Forsvinder renden, inden du har taget skeen op igen, er den for våd. Ram lige imellem og risottoen er klar. Smag til med salt, peber og evt. lidt citron.

Server risottoen drysset med persille og revet parmesan. Skær culotten i skiver og læg dem oven på risottoen.

Lammeculotte med risotto og østershatte – så er påsken skudt i gang.

Velbekomme og god påske

Følg madmedmartin her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *