jomfruhummerhaler | avokado | madmedmartin.dk

Jomfruhummerhaler med avocado

Det er måske lige i sidste øjeblik at komme med et forslag til en forret til nytårsmenuen, men nu får du den alligevel. Jeg havde egentlig ikke planlagt at lave denne ret, men jeg blev inspireret af et billede som Anne Hjernøe (@annemad) havde uploaded igår formiddags fra en New Yorker restaurant på instagram. Du kan se Annes billede sidst i indlægget. Det endte måske ikke helt som hendes, men det var det, der startede det hele.

Da det var et lidt spontant fredagsprojekt, så er opskriften nok heller ikke så detaljeret, men håber at du bliver inspireret alligevel.

Til 2 personer

  • 10-12 jomfruhummerhaler
  • en klat smør
  • 1 stor moden avocado
  • 1 spsk hytteost
  • Hjemmelavet persilleolie
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl fløde
  • 1 løg
  • ½ æble
  • 1 citron
  • syltet perleløg (færdigkøbt)
  • brøndkarse/rød skovsyre

jomfruhummerhaler | madmedmartin.dk

Smid halerne i en gryde med persilleolie. De skal have så du lige kan tage kødet ud af skallerne. Læg kødet til side.

sauce | jomfruhummerhaler | madmedmartin.dk

Tilbage i gryden med skallerne, mere olie og lidt højere varme. Tilsæt løg og æble og lad dem blive møre. Hæld hvidvin på og lad det koge ind. Tilsæt ½ dl vand så du kan trække mere smag (koge længere) ud af skallerne.

Når der er ca 2-3 spsk væske tilbage, sier du væsken over en en mindre gryde. Pres al saften ud. Tilsæt fløde og smag til med salt, peber og citron.

hytteost | jomfruhummerhaler | madmedmartin.dk

Tag hytteosten op i en finmasket si og skyl med vand så du har små osteklumper tilbage. Hæld lidt persilleolie ved så de kan trække smag.

Del avocadoen i to og skær dem ud i halvtynde både. De skal ikke være højere end halekødet, når de ligger ned. Halver perleløgene og pil bladene fra hinanden.

jonfruhummerhaler | smør | madmedmartin.dk

Lige inden servering smider du hummerhalerne på en varm pande med en klat smør.

jomfruhummerhaler | avokado | madmedmartin.dk

Så skal der anrettes, hvilket måske ikke er så tydeligt at se ud fra billedet. Læg skiftevis en avocadobåd og en hummerhale. Placer dem tæt. Drys hytteost omkring retten samt lidt på toppen. Pynt med brøndkarse og rød skovsyre (eller for eksempel masser af dildtoppe). Anbring perleløgblade rundt omkring. Det ville være bedst at få et perleløg med i hvert bid, da det sure er et godt modspil til saucens fedme.

jomfruhummerhaler | avokado | madmedmartin.dk

Skum saucen op med en stavblender og hæld den over retten. Tilsæt eventuel lidt persilleolie hist og her.

eftertragtet | jomfruhummerhaler | madmedmartin.dk

Det blev til to tallerkener, men jeg skulle være forholdsvis hurtig for at smage inden knejten havde ryddet det hele.

annemad | inspiration | madmedmartin.dk

Det var så kilden til inspiration. Langt fra samme resultat, men resultatet blev godt alligevel.

Godt nytår!

Martin

Følg madmedmartin her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *