Hjemmelavet kryddersmør med hvidløg, persille og citron

Hjemmelavet kryddersmør

Jeg har været i gang med at lave en omgang hjemmelavet kryddersmør. Jeg bruger det oftest til helstegt kylling, men det er nu også ret godt på et stykke lunt flutes eller i en bagt kartoffel.

Denne version er ret klassisk – i hvert fald hvidløg og persille delen – men jeg river en smule citronskal i for at give den et frisk pust. Nedenstående mængde er det jeg plejer at bruge, men hvis du er rigtig glad for hvidløg (eller noget at det andet), så bare put ekstra i. Det kan ikke gå helt galt.Hjemmelavet kryddersmør med hvidløg, persille og citron

  • 250 gram smør
  • 4-5 fed hvidløg
  • ½ dusk persille
  • revet skal fra en ikke-sprøjtet citron

Stil smøren på bordet i 30 minutter så den bliver blødt at arbejde med. Skyl og hak persillen godt. Riv citronen på et fint rivejern. Pres hvidløgene. Ælt det hele sammen i smøren.

Hjemmelavet kryddersmør med hvidløg, persille og citronDel smøren op i 2 portioner og kom en klat på et stykke bagepapir. Rul smøren til en pølse og stram enderne på bagepapiret godt. Smid de 2 ruller i køleskabet, så smøren igen bliver fast. Lav det gerne 1 dag eller 2 i forvejen. Smagen og duften bliver bare mere intens. Så lækkert!

God fornøjelse

Følg madmedmartin her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *