Entrecote med smørstegt pastinak, sellericreme og syrlig balsamicosalat

Hvad skal man dog lave en lørdag aften, når ungerne er smidt i seng, fruen er på tur og det mest ophidsende i fjernsynet er fællessang på TV2 Charlie? Sudoku? Nej! Gennemgå årsopgørelsen fra SKAT? Fan’me nej! God mad og et glas af den røde drue? Yes sir…!

En kort indkøbsseddel til 2 lyder sådan: 2 gode bøffer, ½ knoldselleri, 300 g pastinak, kvart liter fløde, 1 rødløg, ½ dl god balsamico, sprød salat, 1 spsk økologisk smør, frisk persille og salt/peber.

Pastinakken skal skæres i kvarte og blancheres (næste) møre i hønsefond. Derefter tages de op, og lægges til at dampe af. Dette kan gøres i god tid.

Knoldsellerien skæres i mindre tern og koges møre i fløde, salt og peber. Fløden skal kun lige dække sellerien. Når knoldsellerien er færdig, skal det hele blendes til en lind mos.

Dæk tynd skåret rødløg med god balsamico i et par timer. Inden servering vendes rødløgene med sprøde salatblade. Jeg brugte en napolitanablanding, som købt i butik sjældent er særlig god, men den var faktisk okay i aften.

Imens bøffen gøres klar til at komme på en godt varm pande, varmes en anden pande op med en spsk. økologisk smør. Steg pastinakken så den får lidt farve og drys efter lidt tid frisk hakket persille på.

Steg bøffen som den ønskes, men husk at den lige skal af panden og hvile lidt inden servering. I hviletiden kan tallerknen anrettes med de andre ingredienser.

Velbekomme.

Følg madmedmartin her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *