En hurtig fisketallerken med pocheret æg

En gang i mellem skal det gå hurtigt, så her får du en fisketallerken i fast food version. Jeg tog et smut i Salling super og fyldte indkøbskurven med nedenstående (til 2 personer).

Fisketallerken med pocheret æg

  • 100 gram gravet laks
  • et glas dilddressing
  • en pakke røget ørredfilet
  • en pakke æggestand (til ørreden)
  • et par skiver af Sallings fisketerrine
  • et salathoved (salat no one)
I køleskabet havde jeg 
  • en rød peber
  • halv agurk
  • et rødløg
  • hvid balsamico
  • creme fraiche
  • 2 æg
  • rugbrød
  • god olivenolie
Skær rugbrød i meget tynde skriver og rist det i ovnen. Rødløget snittes i tynde skiver og smides i en skål med hvid balsamico. Den røde peber og agurken skæres ud i små stænger. 1/3 dilddressing røres sammen med 2/3 creme fraiche. Hvis du synes, at dressingen er for sød, så tilsæt en teske sennep. Skyld salaten og riv den i lidt mindre stykker.
Og nu kommer fast food delen…. pak fisken ud! 
Hvordan skal det hele så anrettes? Jeg rev salaten i mindre stykker og lagde det som en bund på tallerkenen. Herefter dryssede jeg rød peber, agurk, sprøde brødflager og de syltede løg ud over. Små klatter med dressing placeres rundt omkring.
De tre fiskeretter placeres på salaten så midten er fri, for der skal der ligge et pocheret æg.
Det pocherede æg laves ved at varme en gryde op med vand til den koger. Ægget slås ud i en lille skål. Skrue ned for varmen og lav en lille hvirvelstrøm i gryden (nogen siger, det ikke er nødvendigt, men jeg gør det nu alligevel, fordi det er det sjove ved at pochere et æg). Ægget hældes forsigtigt ned i hvirvelstrømmen og æggehviden vil begynde at samle sig om blommen. Efter 3-4 minutter er ægget færdigt. Tages op med en hulske og æggehviden, der ikke hænger fast, fjernes. Gider du ikke pochere, kan du koge et æg helt normalt, så det er smilende.
Ægget placeres forsigtig i midten, og hele tallerkenen krydres med salt, peber og tynde stråler olivenolie.
Husk et køligt glas hvidvin til.
Velbekomme
Et lille tricks: Hvis rygbrødet skæres tyndt nok, kan du lave en lille bold af sølvpapir og lægge under rygbrødet inde i ovnen. Når rygbrødet bliver sprødt får det form som en lille skål, som du kan sætte i midten af salaten og lægge det pocherede æg ned i.
Du kan selvfølgelig bruge alt slags fisk… alternativ til den gravet laks kunne være en dejlig rørt laks med forårsløg og ingefær, som jeg har skrevet om her.
Følg madmedmartin her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *