Dampet laks med blåmuslinger, sprøde kartofler og luftig creme fraiche med dild

Jeg elsker et godt stykke laks, og det er selvfølgelig fordi det smager godt, men det hjælper også, at det er ret ukompliceret at lave og spise (ingen ben!!!). Pak laks og musling i en papillote og 15 minutter efter har du ren velsmag.

Dampet laks med blåmuslinger og pisket creme fraicheTil 2 personer skal der bruges:

  • 400 gram lakseside
  • 10-12 blåmuslinger
  • 1 dusk dild
  • 1 øko citron
  • olivenolie og/eller en klat smør
  • 300 gram små kartofler
  • 2,5 dl øko creme fraiche 38 %
  • salt og peber
  • 2 stykker bagepapir
  • ½ rødløg
Skær kartoflerne i halve og vend dem i olie, salt og peber. Sæt dem i ovnen ved 225 grader i 20 minutter.
Laks og blåmuslinger klar til at dampes i papillote
I mens gøres klar til fisken. Fugt et stykke bagepapir under vandhanen så det bliver blødt. Læg det derefter i et fad – gerne så lidt af bagepapiret kommer op ad kanterne. Laksen placeres i midten med skindet nedad og krydres med salt og peber. Rundt om laksen ligges blåmuslingerne, som er renset. Kom til sidste halvdelen af dilden på samt citronskiver og et par klatter smør eller lidt olivenolie. Der behøver ikke være meget væske for at laksen og muslingerne bliver dampet.
Nu skal der låg på fiske. Fugt igen et stykke bagepapir så det bliver medgørligt. Læg det oven på så kanterne passer med det nederste bagepapir. Rul bagepapirerne sammen ind mod fiske hele vejen rundt. Til sidst står du med en lufttæt pakke (også kaldt en papillote), og det kan nu dampes. Kanterne på fadet hjælper med at holde faconen på pakken.
Skru ovnen ned på 175 grader og sæt fiske ind til kartoflerne. Efter 15 minutter er laksen og blåmuslingerne klar. Er du i tvivl med laksen, så stik en kødnål ind i midten i 2 sekunder. Sæt nålen på læben og er den meget varm, har den sandsynligvis fået for meget. Kun lidt lun så sæt den i ovnen i 3-4 minutter mere.
Når fisken er i ovnen, hakkes resten af dilden, og blandes i creme fraichen, som du har pisket luftig. Sørg for at creme fraichen er kold, når du begynder at piske. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Server laksen i en dyb tallerken flankeret af sprøde kartofler og blåmuslinger. Hæld en lille smule af væsken fra papilloten over laksen og top det hele med den luftige creme fraiche og finsnittet rødløg.
Velbekomme.
Følg madmedmartin her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *