Burger med pulled pork og feta creme

Som jeg har skrevet før, så er pulled pork noget af det bedste jeg ved lige i øjeblikket. Normalt tager det en del tid at forberede (se mit tidligere indlæg her), men i dag har jeg gjort det på den “hurtige” måde.

Resultatet bliver en saftig burger med masser af smag.

Jeg har brugt:

Pulledpork

  • 1500 gram nakkefilet
  • 2 dåser hakket tomat
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk brun farin
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk cayennepeber
  • ½ dl æblecidereddike
  • salt og peber

Feta creme

  • ½ feta
  • ½ creme fraiche 18 %

Tomater
Salat
Augurk
Rødløg
Rød peber
Burgerboller

Tilberedningen af pulled pork starter ca. 5 timer før der skal spises. Løg og hvidløg snittes fint og puttes i en gryde med lidt olivenolie. De skal ikke tage farve. Når løgene er færdige tilsættes brun farin så det lige kan nå at karamellisere inden resten af ingredienserne tilsættes. Lad det simre mens nakkefileten trimmes og lægges i en römertopf eller anden lukket beholder. Hæld tomatsaucen ved, put låg på og sæt den i ovnen i 4-5 timer ved 150 grader. Vend gerne kødet efter 2 timer.

(Indskud bemærkning og billede: Når nu ovnen alligevel skal være tændt så langt tid så fyld en bradepande op til en omgang langtidsbagte tomater eller semi dried tomater og lad dem hygge med…)

En time før spisetid hældes tomatsaucen over i en gryde så den kan blive reduceret til en kraftig og fyldig sauce. Nakkefileten har frigivet en del fedt så det kan evt. tages fra. Smid bare kødet tilbage i ovnen.

Saucen og kødet skal genforenes, når kødet er blevet revet/pulled fra hinanden. Læg kødet i et fad og hæld noget af saucen over så kødet kan suge mere saft og kraft til sig.

Feta cremen røres hurtig sammen ved at tage ½ creme fraiche og ½ ynglings feta.

Når grøntsagerne er snittet er der klar til byg-selv-burger med saftig pulled pork.

Velbekomme

NB: Er den korte tilberedning lige så god som den lange tilberedning? Kødet bliver stadig godt men jeg synes, at jeg har haft større succes med den lange tilberedning, hvor nakkefileten sprænges og tilberedes længere tid ved lavere varme.

Følg madmedmartin her

1 thought on “Burger med pulled pork og feta creme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *