Boller i karry | Verdens bedste | MadMedMartin.dk

Boller i karry – Verdens bedste!

Har man en blog og samtidig små børn, er det næsten en pligt at have en opskrift med boller i karry på bloggen. Det er et stort hit hos os, og helt sikker verdens bedste opskrift – i hvert fald på vores matrikel. Jeg har frisket opskriften op med æbler og lidt æblejuice. Det giver lidt syre og sprødhed til retten, og gør den traditionelle boller i karry bedre i mine øjne.

Til 2 voksne og 2 børn skal der bruges (sikkert nok til 3 voksne):

Boller i karry | Verdens bedste | MadMedMartin.dk

  • 500 g hakket svin og kalv
  • 2 små løg fint hakket
  • 1 spsk karry (prøv madras curry powder)
  • 50 gram smør
  • 1 dl æblejuice
  • 3,5 dl mælk
  • 0,5 dl fløde
  • 1liter fond (grøntsag eller hønse)
  • 2 spsk mel
  • 2 spsk rasp
  • 1 stor æg
  • 1 æble (pink lady er god)
  • salt/peber
  • Ris
Start med at rør farsen sammen. Kød, æg, 1 dl mælk, rasp, 1 finhakket løg, salt og peber røres sammen og stilles til siden.
Varm 1 liter fond og til kogepunktet. Form farsen til små kødboller. Jeg får ca 19-20 boller ud af 500 gram kød. Drop kødboller ned i fonden og vent til de kommer op til overfladen. Vandet skal ikke spilkoge. Læg kødbollerne på et fad, når de er færdige.
En tykbundet gryde varmes op og karryen ristes af ved middel varme, så den frigør en masse smag. Hæld karryen op i en lille skål. Den varme gryde sættes tilbage på blusset og ca 10 gram smør tilsættes sammen med det sidste løg (og evt. en lille smule olivenolie). Lad løgene blive møre og smid derefter den sidste klat smør i. Når den er smeltet røres melet og karryen i, så du til sidst står med en klistret gul smørmasse. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen. Rør godt rundt med et piskeris, mens det koger op. Når mælken er brugt har du stadig en ret tyk masse i gryden. Hæld nu juicen i og rør igen godt rundt. Tag ca 2 dl af kogefonden og rør det i. Sovsen er nu ved at få den rigtige tykkelse. For at runde smagen af tilsættes ½ dl fløde, og sovsen smages til med salt og peber.
Risen sættes over, og kødbollerne hældes ned i sovsen for at blive varmet igennem. Lige inden risen er færdig, hældes et æble skåret i tern ned i sovsen og vendes rundt.
Server eventuelt med en god chutney.
Velbekomme
Følg madmedmartin her

1 thought on “Boller i karry – Verdens bedste!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *